Báb mesefigurák

Nem mondunk nagyot azzal, ha azt állítjuk, hogy a meséket mindenki szereti. Már az írásbeliség előtt kitalált történeteket mondtak egymásnak az emberek, a mondákat, vallási legendákat pedig bábokkal elevenítették meg. Olvassatok tovább, hogy megismerjétek a mesefigurák történetét!

A mese és mesefigurák története

A mese egy epikai műfaj, amelyben keverednek a valósághű és kitalált elemek. Kezdetben a mesék nem gyermekek számára szóltak, hanem inkább felnőtteknek íródtak a különböző vallással, népi hiedelmekkel kapcsolatos történetek. Napjainkban a mesék kifejezetten gyermekeknek szólnak, végkifejletük legtöbbször pozitív, hiszen a történetek végén a jó győzedelmeskedik a gonosz felett. A gyermekmesék lehetnek tündérmesék, állatmesék, tréfás mesék, novellák vagy hősmesék, amelyeket gyakran mesefigurák kíséretében ismerhetnek meg a csemeték.

Báb mesék

A bábozás őshazájának Kelet tekinthető, ahol leginkább vallási szertartásokhoz használtak bábfigurákat. A 7. és 8. század után vált világi jellegűvé a bábjáték, amikor árnyjátékokhoz, előadásokhoz használtak különböző karaktereket bábok formájában. Később világszerte megjelentek azok a bábhősök, akikhez lelkiekben is kötődött az adott nép. Például a magyarok szívébe Paprika Jancsi, az angolokéba pedig Punch, Ludas Matyi megfelelője lopta be magát. A bábozás összefonódott a meséléssel, a mesefigurák bábok formájában keltek életre.

BabuArt Báb mesefigura csomagok

A BabuArt megalkotta a leghíresebb, legkedveltebb történetek mesefiguráit. A Grimm testvérek által népszerűvé vált Piroska és a farkas kézbábokkal kültéri játékokra is rávehetitek gyermekeiteket. Egy közeli erdőben, az udvarotokban a fák között egy autentikus, valósághű mesét játszhattok el ezekkel a mesefigurákkal. Piroska mellett Ludas Matyi is beköltözhet otthonotokba, hogy háromszor adja vissza Döbröginek a megérdemelt büntetést. A Ludas Matyi kézbáb csomaggal egy tanulságos, de mégis szórakoztató mesét oszthattok meg gyermeketekkel, csak úgy, mint a Háry János kézbáb csomaggal.

A mesefigurák varázslatossá és színessé teszik a meséket, a különböző karakterek sok kisgyermek legjobb barátaivá válhatnak. A mese története egészen régre nyúlik vissza, azonban bizton állíthatjuk, hogy ez a műfaj soha nem fog eltűnni az életünkből. Reméljük, bábjaink még szórakoztatóbbá teszik gyermeketeknek az esti meséket.

  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.