• BabuArt

2020 kabalafigurái

Frissítve: feb 10

A kabalafigurák megjelenése a sportban egészen a 19. századig nyúlik vissza, amikor Amerikában több baseball-, kosár- vagy focicsapatnál megjelent egy-egy, szerencsét hozó figura. Nézzük meg együtt, hogy melyek az idei év leghíresebb kabalái!


Mire jó egy kabala?

Mielőtt megismerkedünk a 2020-as év nagyobb sporteseményeit képviselő figurákkal, bemutatjuk, hogy miért szükséges minden csapatnak egy lelkesítő kabala.

Sokszor láthatjuk a sporthírekben, a tv-ben leadott meccseken, hogy beöltözött figurák ugrálnak a pályák szélén. Az ember nagyságú kabalák mellett elterjedtek a kisebb, plüssfigura szerű darabok is, akik ugyanazt a funkciót töltik be, mint a nagyobb példányok. A kabalafigurákat szerencsehozó képességgel ruházták fel, motiválják, lelkesítik és összetartják a csapatot. Önbizalmat és magabiztosságot adnak, valamint segítenek a teljesítmény növelésében is. Mindemellett egy kabalafigura nem csak a tagokat tartja össze, hanem a rajongókat is közelebb hozza a csapathoz és az adott sportághoz is.


2020 híresebb kabalafigurái

A 2020-as év számos sporteseményt hoz magával, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ezeken a sporteseményeken is megjelennek a kabalafigurák, amelyek az egész rendezvényt képviselik, nem csak egy-egy csapatot.


1. 2020-as olimpia

Idén nyáron az olimpiai játékokat Japánban, Tokióban rendezik meg, ahol két kabala fogja motiválni a résztvevőket. A kék figura az olimpia, a rózsaszín a paralimpia kabalája, azonban párosan is értelmezhetők. A kék színű kis figurát Miraitova-nak nevezték el, eredete a japán jövő és örökkévalóság szavak kombinációja. Miraitova szuperképessége, hogy bárhová oda tudja magát teleportálni. A rózsaszín kabalának a Szomeiti nevet adták, amit a japán cseresznyevirág ihletett. Szomeiti tehetsége a telekinézisben rejlik, ugyanis tárgyakat tud mozgatni csupán azzal, hogy rájuk néz.


2. UEFA EURO 2020

A 2020-as labdarúgó EB kabalája egy Skillzy névre hallgató fiú, akinek nevében megtalálható az angol skill (képesség). Skillzy-vel szeretnék a szervezők közelebb hozni a focit a fiatalokhoz és bátorítani őket, hogy különböző trükköket, cseleket tanuljanak.


3. 2020-as vízilabda Európa-bajnokság

Az idei vízilabda EB-t Magyarországon rendezik meg. A készítők az 1976 óta népszerű rajzfilmsorozat főszereplőjét, Vízipókot választották, hogy képviselje a csapatokat a bajnokságon.

Minden csapatnak szüksége van egy kabalára

A BabuArt csapata segít megálmodni és életre kelteni a tökéletes kabalafigurát. Ajánlatkérésért látogassatok el weboldalunkra és alkossuk meg együtt a csapat lelkéért felelős legújabb tagot!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.