• BabuArt

3+1 meseötlet az őszi szünetre

Frissítve: feb 25


A hosszú nyári szünet után máris elkérdezett az idő az őszi kikapcsolódásra. A gyerekek épphogy csak belekóstoltak egy kicsit az iskola világába, máris újabb hét következik a fáradalmak kipihenésére. Ha nincs ötletetek, mivel foglaljátok le a gyerkőcöket, olvassatok tovább!


Az őszi szünet ideális alkalom arra, hogy a sárguló falevelek között, a friss levegőn nagyokat túrázzatok a gyerekekkel a hideg tél előtt. Esős időben azonban nem érdemes nekivágni az útnak, ebben az esetben széles benti programkínálattal várnak titeket a múzeumok, kiállítások és a mozikban is igazán változatos a műsorlista. Ha szívesebben élveznétek az otthon melegét, akkor vegyétek elő a kedvenc bábokat és játsszatok együtt!


A Babu bábcsomagok kínálata rendkívül gazdag, így többféle, ismertebb mesét elmesélhettek közösen. A halloween közeledtével Piroska és a farkas izgalmas és kicsit ijesztő története tökéletesen megfelel egy délutáni játékhoz. Szerezd be a Piroska, a nagymama, a vadász és a farkas kézbábok mindegyikét, hogy igazán autentikus legyen a történet!

Ha már a készletben megtalálható a farkas kézbáb, akkor semmiképp se hagyjátok ki a mese repertoárból A kismalac és a farkasok című mesét sem! Ugye emlékeztek a híres „Forró vizet a kopaszra!” felkiáltásra? Meséljétek el gyermeketeknek a szerencsétlen farkasok és a furfangos malac történetét a Babu bábok segítségével!


Az őszi szünet a sok móka és kacagás mellett sokszor a tanulásról is szól. A gyermekek készségei a bábjáték közben rengeteget fejlődnek, amiről már sokat írtunk nektek korábbi bejegyzéseinkben. Ludas Matyi és Háry János népszerű története az általános iskolák tananyagában biztosan megtalálható, de sokszor kötelező léte miatt a kisgyermekek nem igazán kedvelik meg ezeket a híres szereplőket. A bábok segítségével közelebb hozhatjátok a karaktereket és történetüket a gyermekeitek világához. Nem kell ehhez más, csak pár bábfigura, amelyeket megtalálhattok webáruházunkban.


A bábozás úgy az igazi, ha készítetek hozzá bábszínházat is! Ez egy időigényes elfoglaltság, amelyre az őszi szünet pont ideális, hiszen amellett, hogy hasznos dologgal ütitek el az időt, emlékezetes élményt szerezhettek együtt. A bábszínház készítés fortélyáról egy korábbi bejegyzésünkben írtunk nektek.

Ti mivel szoktátok lefoglalni gyermekeiteket, unokáitokat az őszi szünetben? Írjátok meg nekünk!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.