• BabuArt

Bábok az oviban

Frissítve: feb 25

Az óvodákra sok kisgyermek és a legtöbb felnőtt is úgy gondol, mint a játékok paradicsoma, ahol mindenféle baba, autó és építőjáték megtalálható. Tele van minden sarok jobbnál jobb szórakoztató játékkal, amelyekkel a gyermekek lefoglalhatják magukat és felszabadultan játszhatnak egész nap. A játékszerek közül semmiképp sem hiányozhatnak azonban a bábfigurák. Bejegyzésünkben eláruljuk nektek, hogy miért érdemes minden óvodának, esetleg alsó tagozatos iskolának beszerezni ezeket a figurákat.Minden óvó néni álma, hogy a gyermekek együtt játszanak a délutáni játékidőben, azonban sok esetben ez elképzelhetetlen, mert összevesznek a játékokon vagy mindenkinek máshoz van kedve, ezért kisebb csoportokba szerveződve foglalják el magukat. Ebben az esetben az óvónő nem tud minden gyermekre egyenlő figyelmet fordítani, így megosztva játszik velük. A bábjáték megoldás lehet arra, hogy az egész csoport közösen játsszon és elkerüljük a csoportokra szakadás problémáját.


A bábozáshoz érdemes beszerezni a Babu báb csomagokat, hiszen ezek tartalmazzák az összes figurát, ami egy-egy meséhez szükséges lehet. A csomagok fej- és kézbábokat is tartalmaznak, amelyek amellett, hogy szórakoztató játékok, fejlesztik a beszédkészséget és elősegítik a tanulást is. Játék közben gyarapodhat a gyermekek szókincse és kibontakoztathatják kreativitásukat és fantáziájukat is, valamint sokat tanulhatnak egymástól.


A bábozás többféleképpen is megvalósulhat, hiszen az óvó néni is mesélhet a gyerekeknek, miközben ők a bábokkal eljátsszák a történetet, de még jobb, ha a gyermekek találják ki a mesét. Érdemes kipróbálni azt, hogy minden gyermek fűz egy-egy mondatot a történethez, akár saját képzeleterejére bízva, így a félénkebb, szerényebb gyerek se marad ki a játékból. A fejbábok segítségével a gyermekek egy másik szereplő bőrébe bújva vetkőzhetik le gátlásukat, amellett hogy részt vesznek az interaktív játékban.


A báb csomagok jól kiegészíthetőek egyéb figurákkal, amelyek segítségével még színesebb és érdekesebb lehet egy történet. Ha a gyerekek ragaszkodnak az eredeti szereplőkhöz, akkor a Babu báb csomagok megrendelésével eljátszható akár Ludas Matyi vagy Háry János története is.

A bábjátékhoz érdemes bábszínházat és különböző díszleteket is közösen építeni, ami formálja a csoport közösségét, mert a gyerekek együtt vehetnek részt valami nagynak a létrehozásában. Ha elkészült a bábszínház és minden más kiegészítő, akkor a szülőknek különböző bábesteket is szervezhettek, ahol a gyermekek bemutathatják a már meglévő, vagy az általuk kitalált történeteket.


Játsszon együtt az összes gyermek! Rendeljétek meg a BabuArt webáruházból a különböző báb csomagokat, kéz- és fejbábokat! Kínálatunkért kattintsatok ide!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.