• BabuArt

Ezért ajánljuk az 5 ujjas kesztyűbábokat

Frissítve: feb 25


A bábozás jótékony hatásairól már részletesen olvashattok a honlapunkon, de az 5 ujjas bábokkal történő játékok pozitív hatásait eddig még nem említettük nektek. Most azonban összeszedtük nektek azokat a tulajdonságokat, amik miatt az 5 ujjas kesztyűbábok remek fejlesztőeszközök a legkisebbek számára is.


1.) Szem- és kézkoordináció

A bábozás egyik ismert pozitívuma, hogy fejleszti a mozgáskultúrát, test- és kézhasználatunk tudatosságát. Az 5 ujjas kesztyűbábok esetében ez a tulajdonság még intenzívebben van jelen, hiszen egy kézen nem csupán egy, hanem egyből három karaktert formázhatnak meg a gyerekek. A különböző karakterek más-más ujjak mozgatásával kelthetők életre, így a szem- és kézkoordináció rendkívül fejlődik az 5 ujjas bábokkal történő játékok során.


2.) Személyiségfejlődés

A több szereplő, karakter megszólítása nem csupán a mechanikus mozgások fejlődését segíti elő, de a gyermekek személyiségfejlődését is segíti, hiszen más és más tulajdonságokkal ruházhatják fel az egyes bábokat. A különböző tulajdonságok megjelenítésével, elválasztásával és tudatos imitálásával a gyerekek személyisége is fejlődik, hiszen saját magukban és a környezetükben lévő személyek érzéseit, személyiségjegyeit is könnyebben ismerik majd fel, nevezik meg.


3.) Konfliktus megoldó készség

A fenti jelenségből következik, hogy ha több különálló karaktert személyesítenek meg a gyerekek az 5 ujjas bábokkal, amiket különböző tulajdonságokkal ruháznak fel, akkor valószínűsíthető, hogy ezeknek a karaktereknek lesznek nézeteltéréseik, konfliktusaik. Ha egy játék során a gyerekek nem csupán megtanulják felismerni ezeket a problémákat, de a saját bábjaik között alakul ki konfliktus, akkor megtanulhatják, hogy a kritikus helyzeteknek minimum két oldala van, egy ilyen szituációban pedig hogyan kell a karaktereknek megoldaniuk a konfliktust.


A bábozás elsősorban persze egy remek szórakozási lehetőség, élvezet a gyermekek számára. De pozitív hatásait, fejlesztő tulajdonságait érdemes szem előtt tartaniuk a szülőknek, nagyszülőknek, amikor játékot keresgélnek kis szeretteik számára. Válogassatok ti is fejlesztő, 5 ujjas kesztyűbábjaink közül, és rendeljétek meg kedvenceiteket még ma!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.