• BabuArt

Ha tavasz, akkor bábszínházi világnap!


A meteorológiai tavasz beköszöntével március 21-én a bábszínház világnapját is ünnepeljük. Olvassátok el bejegyzésünket, és ünnepeljétek meg gyermeketekkel, unokátokkal együtt ezt a napot!


A bábszínházi világnap

Ennek a jeles napnak a gondolata egy iráni bábszínház művészeihez köthető, akiknek köszönhetően 2002-ben a bábművészeti világszervezet, az UNIMA indítványozta, hogy március 21. legyen a bábosok ünnepe. 2003 óta érdekes, színes programokkal ünneplik a bábszínházi világnapot. 2014-ben a Budapesti Bábszínház kezdeményezésének köszönhetően elindult egy programsorozat, amelynek keretein belül a magyar nyelvű bábművészek különleges előadásokkal, különböző helyszíneken mutatják be a bábjáték sokszínűségét. A fővárosi társulat egészen rendhagyó helyeken ismertette már meg a közönséggel a bábozást, például játszottak a kisföldalattin, vonaton és hajón, de még az Operában, gyógyfürdőkben, piacokon is.

A művészek ezen a napon hangsúlyozni szeretnék a bábjáték, mint műfaj szépségeit, formai sajátosságait. Fontosnak tartják felébreszteni az emberek kíváncsiságát a zsáner iránt, és tudatosítani bennük, hogy a bábozás egy kortól független tevékenység, amit nem csak óvodáskorú és kisiskolás gyerekek játszanak. A felnőttek számára is egy izgalmas elfoglaltság, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis játékra.


Játsszatok ezen a napon Ti is!

Ünnepeljétek meg gyermeketekkel, unokátokkal a bábszínház világnapját! Akár az óvó néniknek, tanár néniknek is szólhattok bátran, hogy ezen a napon készüljenek valami különlegessel az óvodában, iskolában. Ez az ünnep egy remek alkalom lehet arra, hogy a gyermekek egy nagyszerű, közös projekt részesei lehessenek. Érdemes saját kezűleg bábszínházat készíteni, amihez a gyermekek szabad fantáziával állíthatják össze a megfelelő díszletet is. Ha az óvodában vagy az iskolában nem áll rendelkezésre a megfelelő bábkészlet, akkor a BabuArt webáruházban válogathattok az ujj-, kéz- és fejbáb kínálatunk között. Akár egy-egy bábcsomagot is beszerezhettek, amelyekbe összeszedtük nektek pár jellegzetes mese szereplőit. Még jobb, ha a gyerekek maguktól válogatnak a bábok között, így olyan karakterekkel színesíthetik az előadást, amelyeket maguk álmodtak meg. A bábjáték tökéletes alkalom arra, hogy fejlődjön a kicsik fantáziája, kreativitása és egy improvizált történettel gazdagodjon élményeik tárháza.

Ha az oviban, iskolában nincs lehetőség arra, hogy megünnepeljék ezt a napot, akkor otthon is egy remek előadást tudtok összerakni Babu bábokkal.


Jó szórakozást kíván a BabuArt csapata!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.