• BabuArt

Hogyan készítsünk otthon bábszínházat?

Frissítve: feb 25


A bábozást minden gyerek szereti, hiszen kedvenc meséiket és saját történeteiket is eljátszhatják a bábok segítségével. Az igazi bábszínházhoz azonban fel kell szerelkeznünk egy-két kellékkel, hogy teljes legyen a játékélmény. Könnyű otthon elkészíteni a saját színházatokat, mutatjuk is, hogyan fogjatok hozzá!


Először is el kell készítenetek magát a színházat. Nézzetek körbe a lakásba, hátha találtok egy nagyobb kartondobozt, parafatáblát, komódot, amiből megépíthetitek a színpadot. Ha a fenti tárgyakból készítitek el, akkor stabilabb lesz az épített színpad, viszont ezek hiányában bátran használjatok egy nagyobb pokrócot, törölközőt, amit két szék háttámlájához feszítve tökéletes alapot adhattok a színháznak.Ha elkészítettétek házilag a bábszínházat, jöhet a világítás. A gyerekek imádni fogják, ha egy olvasólámpával, nagyobb elemlámpával megvilágítjátok a játékteret, mintha reflektorfény lenne. A színpad és a világítás után jöhet a nézőtér kiépítése. Nézők lehetnek a szülők, nagyszülők, idősebb és lelkes testvérek, de akár a gyerekek kedvenc mesefiguráit, játékait is beültethetitek a házi bábszínház elé.


Most, hogy elkészítettétek otthon a tökéletes bábszínházat már csak a társulat és a mese hiányzik, hogy elkezdődhessen az előadás. Válogassatok olyan bábokat kínálatunkból, amiket több meséhez is felhasználhattok, így már néhány bábbal egészestés előadást adhatnak a gyerekek. Nézzetek körül kézbáb kínálatunkban, ahol a családtagok, állatok, mesehősök karakteréig minden bábot megtaláltok, amivel színes és szórakoztató mesét játszhattok el! Ha konkrét mesét szeretnétek eljátszani, akkor figyelmetekbe ajánljuk csomagajánlatainkat, ahol olyan mesék szereplőit szerezhetitek be, mint a Piroska és a farkas, A három kismalac vagy éppen A kiskakas gyémánt félkrajcárja.


Jó bábozást kívánunk otthonra mindenkinek!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.