• BabuArt

Játsszatok együtt a nyári szünetben!

Frissítve: feb 25

Lassan vége az iskolának, elindul a nyári vakáció! Széles programkínálat, rengeteg szabadidő, boldogság és öröm jellemzi gyermekeink számára a nyári szünetet, hiszen nem kell iskolába járniuk. Nekünk van pár ötletünk, hogy mivel tudnátok lefoglalni az apróságokat szabadidejükben.


Mindenki felismerte már, hogy a 21. században jelentős probléma a gyermekek internet használati szokása. Nagyon sok apróság már egészen kicsi kora óta kezelni tudja a számítógépeket, tableteket, telefonokat, nem véletlenül hívjuk őket a digitális világ szülötteinek. Elkerülhetetlen, hogy gyermekünknek ilyen elektromos eszközöket vegyünk, így előbb vagy utóbb, minden családban felmerül ez a probléma. Megoldás lehet, hogy egyéb játékokkal kötjük le gyermekünk figyelmét, amikor időnk engedi. Mutatunk nektek egy olyan lehetőséget, ami nem csak szórakoztató, de készség- és személyiségfejlesztő játék is egyben.


A szülő-gyermek kapcsolat ápolása minden család életében egy nagyon fontos pont, ezért kellő figyelmet kell rá fordítanunk. A bábozás során olyan élményekkel gazdagodhat gyermekünk, amelyeket felnőtt korában is emlegethet: „Emlékszel anya, amikor eljátszottuk a Piroska és a farkas meséjét? Milyen jól szórakoztunk közben!” Ugye, milyen szép emlék az ilyen? A bábozás fejleszti a fantáziát, hiszen bármilyen történetet elmondhatunk közben, ami csak eszünkbe jut. Gyermekünk egy ilyen felszabadult játék közben kibontakozhat, kiléphet a valóságból, és egy saját világot kreálhat magának. Meséljetek gyermeketeknek lefekvés előtt is a hétköznapok során, de amikor időtök engedi és minőségi szabadidő eltöltésre vágytok, akkor játsszátok el közösen gyermeketek kedvenc történetét a Babu bábokkal!


Előfordul, hogy gyermekünk a nyári szünet nagy részét a nagyszülőknél tölti. Itt is könnyen nyúlhat az elektromos kütyük után, mondván, hogy a nagyinál nincs mit csinálni. A nagyszülők számára is rengeteg lehetőséget tartogat a bábjáték, hiszen az unokákkal kialakulhat egy szorosabb kapcsolat és sok színes élményt gyűjthetnek együtt. Egy-egy bábozás közben a barátokat is át lehet hívni, így élvezetesebb lehet a játék gyermekünk számára. Különböző, izgalmas bábszínházakat lehet otthon is készíteni, amelyről egy korábbi blogbejegyzésben már írtunk nektek, így a bábozás kiegészülhet egy kreatív tevékenységgel is, hiszen a díszletet is meg kell alkotni az otthon lévő tárgyak segítségével.


A fej- és kézbábok fejlesztik a személyiséget, javítják a beszédkészséget, de lélekgyógyító erővel is rendelkeznek. Játsszatok együtt gyermeketekkel, ápoljátok a kapcsolatotokat és gyűjtsetek együtt sok-sok élményt a nyári szünidőben! A minőségi, kézzel készített bábokat megtaláljátok BabuArt webáruházunkban

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.