• BabuArt

Játsszon együtt kicsi és nagy!

Frissítve: feb 25

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a családi eseményeken ebéd vagy vacsora után mivel tudnánk lekötni a gyerekeket, miközben mi felnőttek megvitatjuk az élet nagy dolgait. Hoztunk nektek egy olyan ötletet, amely nem csak a gyerekek számára jelent szórakozást, hanem a szülők és az egész család jól érezheti magát közben.

Legyen szó karácsonyról, húsvétról, születés- és névnapi összejövetelekről, ahol együtt van a család, mindig nagy dilemma, hogy mivel töltsük el közösen az időt. Ilyenkor jobb esetben előkerülnek a régi fényképek, társasjátékok, de előfordul, hogy a telefonok után nyúlunk, vagy csak lehuppanunk a tv elé. Érdemes olyan elfoglaltságot találni, ami összehozza a családot és közös élményeket szerezhettek együtt.


A bábjátéknak közösségformáló ereje van, kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik ezt a tevékenységet, főleg akkor, ha minden szükséges figura megtalálható a készletben. A BabuArt webáruházban különböző bábcsomagokat találhattok a gyermekek számára, amelyekkel eljátszható például a Piroska és a farkas, Öreg néne őzikéje vagy A három pillangó meséje. Ezeket a csomagokat szabadon kombinálhatjátok, új meséket találhattok ki együtt vagy rábízhatjátok a gyermekekre a meseszálak alakulását. A történetek színesítése érdekében szerezzetek be egyéb bábokat is, akik új szereplőként lépnek be a sztoriba, így még izgalmasabbá és szórakoztatóbbá téve a mesét!


A kéz- és fejbábok amellett, hogy összehozzák a társaságot a családi összejöveteleken, az esős napokon, igen jótékony hatással is vannak. A gyermekek személyisége és beszédkészsége is fejlődhet közben, hiszen az önfeledt játék során megfeledkeznek önmagukról, beleélik magukat az adott szerepbe, így javulhat a beszédük és kreativitásuk is virágozhat közben.


A bábjáték nem csak a családi összejöveteleken jó elfoglaltság, hanem abban az esetben is, amikor több gyermek él egy családban, vagy átugranak az unokatesók játszani. Közelebb hozhatja őket a játék, jobban megismerhetik egymást és közös élményeket szerezhetnek együtt. A felnőttek is bekapcsolódhatnak a bábozásba, akár ők is mesélhetnek egy-egy érdekes történetet a csemetéknek.


Egy korábbi bejegyzésünkben már leírtuk nektek, hogyan készítsetek bábszínházat. Ez mindenképpen hasznos kellék a feledhetetlen bábozáshoz, így érdemes a gyerekekkel együtt elkészíteni, hiszen így ők is kivehetik a részüket a barkácsolásban, ötleteket adhatnak a bábszínház építéséhez.

Játsszatok együtt a Babu bábcsomagokkal! Találjatok ki új meséket, vagy játsszatok el egy-egy már ismert történetet a kéz- és fejbábokkal! Kínálatunkért kattintsatok ide!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.