• BabuArt

Kéz- és kesztyűbábok az ovis ballagásra!

Frissítve: feb 25

Minden nagycsoportos gyermek életében eljön az a pillanat, amikor elballag az oviból, könnyes búcsút vesz az óvó néniktől és az óvodában található játékoktól. Szeptembertől kezdődik az iskola és a tanulás, új mérföldkövet vesz a gyermekek élete. Hoztunk nektek egy ötletet, hogy mivel tudjátok meghozni gyermeketek kedvét a tanuláshoz, mivel tudjátok feldobni a házi feladatok monotonitását. Olvassatok tovább!Minden kisgyermek örül az ajándékba kapott játékoknak, legyen szó babáról, autóról, építőkockákról. Az ovis ballagás egy tökéletes alkalom lehet arra, hogy megajándékozzátok gyermeketeket egy-egy Babu kézbábbal, hiszen szeptembertől kezdődik az iskola, ahol sok hasznát tudja venni ennek a játéknak. A báboknak érdemes helyet kapniuk az oktatásban, ezért jó, ha az óvodás vagy iskolás gyermekek életében is alkalmazzák őket a szülők, tanítók a tanulás közben. A bábok azon kívül, hogy fejlesztik a kreativitást, a gyermekek személyiségét, megfelelő eszköznek bizonyulnak a szókincsfejlesztésben is. Akár idegen nyelvről, akár az anyanyelvről beszélünk, a bábjáték közben a gyermekek passzív szókincse felszínre törhet, aktívvá válhat, hiszen a szituációs játékokban rákényszerülnek arra, hogy a nem mindennap használt kifejezéseket alkalmazzák. A bábozás közben a gyermekekben oldódhatnak bizonyos gátlások, hiszen nem ők beszélnek, hanem a báb, így ez elősegítheti mondandójuknak gördülékenyebb kifejezését. Megfigyelhető, hogy a bábozó gyermek a beszéd közben kevesebb hibát ejt, változatosabban fejezi ki magát.


A bábjáték színes világa örömérzetet, vidámságot kelt a gyermeki lélekben, kedvenc bábja önbizalmat ad neki. Szívesebben tanul, ezért ének- és verstanulás közben is hasznos alkalmazni a kéz- és kesztyűbábokat, amelyekkel könnyebben szemléltethető a történet és a cselekmény. A gyermek élvezni fogja a tanulást, jobban fog emlékezni, hiszen valamihez kötni tudja a megtanultakat. A báboknak ezen kívül lélekgyógyító erejük is van, ezért tökéletesen alkalmazhatóak magatartászavaros gyermekek esetén is. A bábuval a gyermek önfeledten játszik, így rövid idő alatt megfigyelhetjük arcjátékát, mozgását, kézügyességét, beszédének formai és tartalmi részét, fantáziáját és intelligenciáját is. A bábozás leköti a gyerekek figyelmét, ezáltal koncentráló képességük is nőhet, illetve csökkenti a stresszt és a frusztrációt, ami felgyűlhet az első iskolás napokon.


Nézzetek körül a BabuArt kéz- és kesztyűbáb kínálatában! Találjátok meg gyermeketek számára a tökéletes ballagási ajándékot, amely végigkíséri őket tanulás és játék közben is!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.