• BabuArt

Kreatív benti játékok a téli napokra


Előző bejegyzésünkben különféle kinti és benti programmal árasztottunk el benneteket. Most itt az idő arra, hogy hangsúlyt fektessünk a benti játékok kreatív formáira is. Olvassátok tovább cikkünket, amiben kiderül, hogy a téli, sötét délutánokon mivel dobhatjátok fel gyermeketek, unokátok napjait!

Használjatok fel mindent, ami otthon van!

Az otthoni tárgyak új értelmet nyerhetnek a gyermekek szemében, ha valami kreatív, játékos ötlethez használjátok fel őket. Tudtátok, hogy pár WC papír gurigából kiváló tekebábukat lehet készíteni? Fogjatok egy kisebb labdát és rendezzetek bajnokságot! A gurigákat ezen kívül versenyautók gyártásához, illetve különböző otthoni díszek megalkotásához is fel lehet használni. Készítsetek karácsonyi asztaldíszt, téli állatokat a felesleges gurigákból! Ha körbenéztek a konyhában, akkor a megmaradt, régi tésztákból csinos nyakláncokat, koronákat alkothattok. Abban az esetben, ha akad otthon 1-2 felesleges, felhasználatlan kartondoboz, remek bunkert és játszóházat építhettek együtt, ahova elmenekülhetnek a kicsik a világ elől. A kreatív játékok mozgás közben is kiteljesedhetnek. Ragasszatok szigszalagot a padlóra ugróiskola formájában és találjatok ki különböző találós kérdéseket, amelyek megfejtésével tovább ugrálhatnak a gyerekek. Az otthoni bútorokból könnyen készíthető akadálypálya is, ami szintén megmozgatja őket.


Találjatok ki történeteket, mozgassátok meg az elmét is!

A mesélés egyik legjobb formája a bábozás, hiszen a bábjáték készség- és személyiségfejlesztő egyben. Számtalanszor meséltünk már nektek a bábozás jótékony hatásairól, de mindig fontosnak tartjuk megemlíteni ezeket a pozitívumokat. A gyermekek a szereplők bőrébe bújhatnak, levetkőzhetik gátlásaikat, felszabadultan játszhatnak, és kiélhetik kreativitásukat a színesebbnél színesebb történetek elmesélése közben. A Babu ujj-, kéz- és fejbábjai között biztosan megtaláljátok azokat a figurákat, amelyek kiegészíthetik a gyerekek készleteit. A BabuArt webáruházban olyan bábokra is rátalálhattok, amelyekkel téli történetek is elmesélhetők, akár a karácsonyfa alatt is. A hóemberekről szóló mesék hóember ujjbábbal, kézbábbal és fejbábbal is feldobhatók. Válogassatok hozzá télapó kézbábot vagy rénszarvas figurát! Készítsetek bábszínházat is a tökéletes mesék érdekében!

Előfordulhat az is, hogy a gyermekek annyira nem szeretnek szerepelni, inkább a kisebb, kevésbé beszélős játékokat részesítik előnyben. Ilyenkor legyetek Ti, szülők a főszereplők. Mozgassátok meg a gyerekek fantáziáját activity, barchoba vagy szólánc játékokkal! Az általunk említetteken kívül, még rengeteg olyan kreatív és ötletes elfoglaltság létezik, amelyekkel lefoglalhatjátok a csemetéket. Ezekben a játékokban fejlődhet a gyermekek kreativitása és fantáziája is, hiszen valami újat alkothatnak, legyen szó egy tárgyról, építményről vagy történetről.

Ne felejtsétek, hogy a mesélés igazán varázslatos lehet, ha a kézzel készített Babu bábokkal illusztráljátok a történeteket! Nézzetek körül a BabuArt webáruházban!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.