• BabuArt

Mindenkinek kell egy kabalafigura

Frissítve: feb 25

A kabalafigurák több szempontból is elősegítik a márkád, csapatod vagy egyesületed sikereit. A kabalafigurák története több ezer évre merül vissza, hiszen az ősember is tartott már ilyen figurákat, emblémákat, amiket ő spirituális erőkkel ruházott fel. Például, ha magával vitte a figurát, sikeres volt a vadászat, stb. A történelem során ez a spirituális erő átváltozott pszichológiaivá. De hogyan is működik? Elmeséljük nektek!


Kabalafigurákkal legtöbbször az üzleti életben és a sporteseményeken találkozunk, ami nem meglepő, hiszen ezen a két területen érezhető leginkább a kabalák pszichológiai hatása. Két hatást különböztethetünk meg, az egyik, amikor a kabala a csapattagokra, munkavállalókra, az egy közösségbe tartozókra hat, illetve a másik, amikor a közösségen kívüli emberekre, akik a kabalafigura által ítélik meg és pozícionáljak az egyesületet, márkát, éttermet, áruházláncot, stb.

Egy csapaton belül mindig pozitív, ha van egy kabalafigurája a csoporttagoknak. Ösztönzőleg és motiválón hat egy kabalafigura, valamint az az eszme is kötődik hozzá, hogy szerencsét hoz egy nagyobb megmérettetés előtt. A csoportdinamika jelentősen javul azoknál a sportcsapatoknál, akiknek van kabalafigurájuk. Ezeket a figurákat a csapattagok olyan értékekkel ruházzák fel, ami az egész csoportot meghatározza. A kabalafigura ebben az esetben egy plusz csapattagnak számít, akivel és akiért érdemes teljesíteni. Gondoljunk csak bele, hogy miért is van minden világszínvonalú sporteseménynek, világbajnokságnak vagy épp olimpiának saját kabalafigurája. A közösségépítő, identitást megfogalmazó és értékeket képviselő kabalafigura egy olyan jelkép, amivel minden sportoló, sportcsapat, szurkoló tud azonosulni.


Persze, ha elrugaszkodunk a sporttól, akkor is van érvénye a kabalafiguráknak. Egy áruházlánc, étterem vagy marketing ügynökség éppen olyannyira támaszkodhat egy saját, egyedi kabalafigurára, mint a fent említett sport csapatok. Az üzleti életben a kabala rendszeresen használt eszköz a márkaépítésre. Sok esetben a dinasztiaépítésre használják, hiszen az egyes kabalafigurák túlélik a cégalapítót is, mint például Mickey egér Walt Disneyt. Emellett a kabalafigurákkal könnyebben azonosulnak az emberek, hiszen nem hordozzák azokat az emberi tulajdonságokat, amik miatt az ellenlábasok, rosszakarók elítélhetik a márkát. Az a vállalat, amelyik hosszútávra tervezi a cége életét, rendszerint előbb vagy utóbb megtervezteti a kabalafiguráját.


Összességében elmondhatjuk, hogy a kabalafigurák a pozitív tükörképei a sportegyesületeknek, vállalatoknak, amiket képviselnek. Könnyű hozzájuk kötődni, bízni bennük és példaképként megjeleníteni.

Ha szeretnétek ti is kabalafigurát készíttetni, kérjétek ajánlatunkat ide kattintva!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.