• BabuArt

Mit csináljunk a téli szünetben?

Frissítve: feb 25

Az év vége felé nem csak a felnőttek, de a gyerekek is elfáradnak. A téli szünetnek a karácsonyi készülődés és az ünneplés mellett a kikapcsolódásról kell szólnia. Mindenkinek szüksége van egy kis feltöltődésre, hogy újult erővel indítsa az új évet. Ehhez nem kell más, csak közösen eltöltött idő és pár minőségi program. Olvassátok el ajánlónkat!

Programötletek a téli szünetre

Ha szívesen kimozdul a család a hidegebb időben, akkor irány a szabadba! Kiránduljatok, sétáljatok a közeli erdőben, figyeljétek meg a téli állatok és növények élővilágát! Mindenkinek jólesik kiszakadni a hétköznapokból, a városi forgatagból. Viszont, ha szívesebben sétálnátok a belváros utcáin, érdemes meglátogatni a karácsonyi vásárokat vagy egy-egy múzeumot is. Válasszatok ki egy kiállítást, ami a gyerekeket is érdekli, vagy menjetek el egy színházi előadásra! Ha a moziműsor is kedvező számotokra, a mozizás is egy hangulatos családi program lehet.


Töltsetek el minőségi időt otthon!

Jobban szeretnétek az otthon melegében bekuckózni és élvezni a karácsonyi hangulatot? Erre az esetre is számos ötlettel készültünk. Lehet a közös program társasozás, puzzle kirakás, kártyázás, olvasás vagy finomabbnál finomabb sütemények készítése. A téli szünet kiváló alkalom arra, hogy minőségi időt töltsön együtt a család, kicsit elfelejtsék a gyerekek és a felnőttek is az elektromos kütyüket, inkább egymásra koncentráljanak. A TV-zés helyett tökéletes alternatíva a bábozás. A játék közben megelevenednek a karakterek, csak úgy, mint a képernyőn, azzal a különbséggel, hogy a bábjáték közben a gyerekek kibontakozhatnak és a szereplők bőrébe bújhatnak. A BabuArt weboldalán több olyan kéz-, fej- és ujjbábot találhattok, amelyek megfelelően beleillenek egy-egy téli mese történetébe. Például izgalmas mesét találhattok ki a gyerekekkel a Télapó, rénszarvas és hóember fejbábjaink segítségével. Akár még Holle anyó történetét is elmesélhetitek, csak nagyanyó és kislány kézbábra lesz szükségetek hozzá. Ha a gyerkőcöket érdekli Jézus születésének története, akkor a betlehemi királyok bábcsomaggal megfelelően illusztrálható az esemény, és így a kicsik is megérthetik a karácsony eredetét. A bábok mellé készítsetek bábszínházat és egyéb díszleteket, hogy kiteljesedjen a mesedélután.

A téli szünetben próbáljatok meg egymásra koncentrálni és annyi időt eltölteni a családdal, amennyit csak lehet. Beszélgessetek, nevessetek együtt és tegyétek félre az iskolai, munkahelyi teendőket az ünnepeket alatt! A Babu bábokat a nagyobb összejövetelekre is magatokkal vihetitek, ahol a család minden tagja egy-egy meseszálat fűzhet a közös történethez.

Ti mit terveztek a téli szünetre? Írjátok meg nekünk hozzászólásban!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.