• BabuArt

Mit játsszunk tavasszal?


A tavasz, mint a természet újjászületésének évszaka, megannyi lehetőséget tartogat kreatív játékok terén. Ha nincs ötletetek, hogy milyen játékokkal kössétek le gyermeketeket, unokátokat, akkor tartsatok velünk! Bemutatunk 3+1 szórakoztató játékot, amit garantáltan élvezni fognak a kicsik.

1. Használjátok fel az otthoni újságpapírokat!

Ha már régóta gyűlnek otthon a reklámújságok, szórólapok, érdemes őket felhasználni a szemétbe dobás helyett. Nézzetek körül, hogy milyen képeket tartalmaznak a különböző cikkek, és készítsetek montázsokat gyermeketekkel! Szabályokat is kitalálhattok az alkotás közben, például csak gyümölcsökkel, zöldségekkel vagy állatokkal készülhetnek az egyes képek. Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor egy kitalált történet szerint is összeválogathatják a képeket, amit utána el kell mesélniük az egész családnak.


2. Rajzoljatok, fessetek!

A kreatív játékok nem is lennének kreatívak, ha nem használnánk fel a gyermekek alkotóképességét és kézügyességét. Tavasszal a természet újjáéled, előbújnak a különböző állatok és nyílnak a szebbnél szebb virágok is. Nincs megfelelőbb alkalom a természetben tett sétára. Ilyenkor figyeljétek meg az élővilágot, amit otthon le kell rajzolniuk a gyerekeknek. Ezzel nem csak a kézügyességük fejlődik, hanem rengeteget tanulhatnak a körülöttük lévő világból. Ha kreatívabb kedvetekben vagytok, és akad otthon néhány szem krumpli, akkor nyomdát is készíthettek belőle, amivel gyönyörű virágos rétet festhettek együtt.


3. Játsszátok el a baromfiudvar életét!

Akinek lehetősége van rá, ne hagyja ki, és mutassa meg gyermekének a baromfiudvar lakóit! Látogassatok el egy közeli faluba, tanyára és vizsgáljátok meg a különböző házkörüli állatokat! Az élményt még inkább úgy tudjátok fokozni, ha utána el is játsszátok Babu bábok segítségével, hogy mit tapasztaltatok a látogatás során. Segítségetekre lehetnek kéz- és ujjbábjaink egyaránt, hiszen például csibe, kakas, malac, boci, vagy bárány szerepekbe is belebújhattok játék közben. A megfigyelés után a bábokkal elmélyíthetitek gyermeketek tudását, megtanulhatjátok együtt akár azt is, hogy milyen hangokat adnak ki az egyes állatok.


3+1 Húsvéti tojáskeresés

Ha tavasz, akkor húsvét! Erre az alkalomra is hoztunk nektek egy szuper játékot, ami feldobja a húsvéti ajándékozást. Rejtsetek el apró tojásokat, csoki nyuszikat, kisebb ajándékokat a lakásban vagy kertben, és rendezzetek versenyt, hogy ki talál többet az eldugott kincsekből. Ez a játék felébreszti a versenyszellemet a gyerekekben, izgalommal és kihívással tölti meg a húsvét reggelt.

Reméljük, tudtunk adni Nektek pár hasznos ötletet a tavaszi szünetre.


Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a BabuArt csapata!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.