• BabuArt

Legyen gyermeked legjobb barátja az új kabalafigurája!

Frissítve: jún 8


A kabalafigurák története több ezer évre vezethető vissza, hiszen már az ősember is készített magának ilyen figurákat, amelyek segítségével sikeresebb volt a vadászat. Manapság már leginkább az üzleti életben és különböző sporteseményeken találkozhatunk a szerencsét hozó figurákkal. Ha gyermeked szeret versenyszerűen sportolni, akkor neki is szüksége lesz egy kabalafigurára. Hogy miért? Olvass tovább és mi eláruljuk neked!


A legelső, nem hivatalos olimpiai kabalafigura 1932-ben a Los Angeles-i olimpián tűnt fel, amikor egy fekete skót terrier besétált az olimpiai faluba, ahol a sportolók szerencsekutyájuknak nyilvánították. Az első hivatalos nyári olimpiai kabalafigura 1972-ben Münchenben mutatkozott be, ahol az olimpiai színekben díszelgő, csíkos testű tacskó vált az atléták szerencsehozójává, aki az állóképességet, kitartást és gyorsaságot jelképezte. Az olimpiai játékokon kívül különböző foci-, jégkorong és kosárcsapatoknak is van kabalafigurájuk, hiszen ösztönzőleg és motiválóan hat egy ilyen jelkép. A csapattagok különböző értékekkel ruházzák fel ezeket a figurákat, amelyekkel azonosulni tudnak és tovább élhet a csapatszellem is. A kabalafigura a csapat tagjává válik, akit ugyanúgy kezelnek, mint a többi játékost. Ez a jelkép folyamatosan inspirálja a tagokat, szerencsét és lelkesedést hoz a csapatnak.


Gyermeked számára szintén jól jöhet egy olyan figura, akihez fordulni tud motivációért, lelkesedésért. A kabalák összekötik a gyerekeket a csapattal és a sporttal, egyfajta ragaszkodást is előidézhetnek. Abban az esetben, ha gyermeked szereti a különböző sportokat, érdemes a csapatnak egy kabalafigurát beszerezni, ami szerencsét is hozhat, és segítségével magabiztosabbak lesznek a csapattagok is. Egy megmérettetésen minden gyermek számíthat a kabalára, ha túlságosan izgul vagy fél, akkor biztonságot nyújthat számára. Ha egy sportágválasztó eseményről beszélünk, akkor meggyőzőbb lehet egy sport, ha kabalafigurák támogatják a választást és a gyermekekben kialakul egyfajta kötődés az irányukba.


Azonban a nyár nem csak sporteseményekkel, hanem nyári táborokkal, különböző napközis foglalkozásokkal is dúsított. Ebben az esetben, a gyermekekben nagyobb szeretet és érdeklődés alakulhat ki a programok iránt, ha számíthatnak egy társra a kabalafigura személyében. Sok olyan játék létezik a nyári táborokban, hogy egy-egy feladat helyes elvégzéséért, kitűnő magatartásért a gyermekeket azzal jutalmazzák, hogy valamennyi időre maguknál tarthatnak egy tárgyat. Miért ne lehetne ez egy kabalafigura? A gyermeket sokkal nagyobb dicsőség önti el, ha ő birtokolhatja egy rövid időre a csapat lelkét, szerencséjét. A kabalafigurák az élet többi pontján is szerencsét hozhatnak, ha a gyermek igazán hisz benne, legyen szó egy dolgozatról, más hobbiról vagy versenyről.


Nem muszáj, hogy csak négyévente szülessen olimpiai kabalafigura! A BabuArtnál életre keltjük kívánságotok alapján a megálmodott, egyedi kabalafigurát, csak egy ötlet kell hozzá! Üljetek le együtt, tervezzétek meg, hogy milyen tulajdonságokkal szeretnétek felruházni a szerencsehozó figurát és rendeljétek meg a webáruházunkból!

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.