• BabuArt

Hogyan válasszuk ki a megfelelő textil maszkot?

Eldobható vagy többször használható maszk a legjobb az aktuális helyzetben? Mennyire hatékony a textil maszk, és mire kell odafigyelni viselése közben? A korlátozások feloldása után egyre több ember látható az utcán, nagyobb a forgalom, így többek között az üzletek, drogériák, élelmiszerboltok kötelezővé tették a szájmaszk viselését. Bejegyzésünkből kiderül, hogy milyen maszkot érdemes választani, ha elhagyjuk otthonunkat.

A piacon többféle maszkot találhatunk, ilyenek a mosható textil maszkok, a laza egészségügyi maszkok vagy a jól záródó légzőmaszkok. Érdemes tudni, hogy a legtöbb típus nem véd meg a fertőzéstől, azonban csökkenti az esélyét annak, hogy egy fertőzött személy másokat is megfertőzhessen. A textil szájmaszk megakadályozhatja, hogy a köhögéssel, tüsszentéssel távozó, fertőző nyálcseppek egy másik emberre terjedjenek, ezzel megfertőzve őt. Az, aki maszkot visel, sokat tehet környezete védelme érdekében, hiszen meggátolhatja a vírus terjedését. Ehhez azonban szükséges az egészségügyi szabályok betartása is, így fontos a maszkok rendszeres tisztítása és fertőtlenítése, így minden használat után, a típustól függően, érdemes kidobni, kimosni a azokat.


Textil maszk

A textil maszkok igen nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen számos előnnyel rendelkeznek eldobható társaikhoz képest. A textil maszkokat amellett, hogy otthon is elkészítheted magadnak, már több forrásból is beszerezheted, többek között webáruházunk kínálatában is találhatsz szebbnél szebb textil szájmaszkokat. A textil szájmaszk egyik legnagyobb előnye, hogy többször használható, így kevesebb hulladék keletkezik. Ezek a maszkok mosással és vasalással sterilizálhatók, így hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a 3 rétegű orvosi verzió. A textil maszkok több színben is elérhetőek webáruházunkban. Alapdarabnak számítanak fekete és fehér színben, azonban nálunk megtalálhatók a színes és nyomott mintás gyerek és felnőtt szájmaszkok is.

A textil maszk bizonyos hátrányokkal is rendelkezik, hiszen nem védi meg viselőjét a kórokozóktól, inkább a környezetét óvja. Azonban abban egyet érthetünk, hogy ez utóbbi egy elég nyomós érv a maszkok rendszeres viselésre. A textil maszk csak megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett hatásos, így figyeljünk oda a rendszeres mosásra, vasalásra és a gyakori cserére is.


Összegzés

A jelenlegi helyzet kötelezővé teszi számunkra a szájmaszkok viselését, amelyek közül a textil maszkok tettek szert igen nagy népszerűségre. Ez annak köszönhető leginkább, hogy mosása és használata rendkívül egyszerű, valamint széles kínálattal találkozhatunk az interneten is. Webáruházunkban többször használható, mosható textil szájmaszkokat forgalmazunk többféle színben és méretben, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

0 megtekintés
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel.: +36 20 458 4226

E-mail: info@babu.hu

5000 Szolnok

Tószegi út 43.

© 2017 BabuArt - Contact Nkft.